Şeful Apărării României, generalul Gheorghiţă Vlad, cheamă civilii la pregătire: „Bărbații și femeile de până în 35 de ani să învețe să tragă cu arma”

army%203 Şeful Apărării României, generalul Gheorghiţă Vlad, cheamă civilii la pregătire: „Bărbații și femeile de până în 35 de ani să învețe să tragă cu arma”

Șeful Statului Major al Apărării a acordat un interviu în care a menționat pericole care vizează România „în perioada imediat următoare.” Generalul Gheorghiță Vlad, noul șef al Statului Major al Apărării, mărturisește că „nu trebuie irosită” nicio secundă și că România trebuie să se pregătească rapid pentru un conflict iminent declanșat de Federația Rusă.

„Populația României trebuie să se îngrijoreze și trebuie să adoptăm măsurile corespunzătoare pentru a fi pregătită. Este nevoie de o lege care să permită învățarea voluntară a bărbaților și femeilor de până în 35 de ani să tragă cu arma, să-și facă o decontaminare”: a declarat generalul Gheorghiță Vlad, noul șef al Statului Major al Apărării

army%202 Şeful Apărării României, generalul Gheorghiţă Vlad, cheamă civilii la pregătire: „Bărbații și femeile de până în 35 de ani să învețe să tragă cu arma”
Este primul general în activitate care trage un semnal de alarmă de la acest nivel. Este militarul cu cea mai mare funcție în armata României. Tot el spune ca Rusia nu se va opri la Ucraina și următoarea țintă va fi Republica Moldova.

Nu este singurul general care a spus acest lucru; la începutul anului, generalul Petreus, fost șef CIA spunea același lucru, Moldova și țările baltice vor fi următoarele ținte ale lui Putin, în timp ce oameni politici precum ministrul Apărării din Germania sau UK spuneau că Putin va merge mai departe și către alte țări, referindu-se la România și Polonia. În acest moment, lucrurile nu merg bine. Generalul Gheorghiță și-a exprimat nemulțumirea față de Parlament pentru că nu a aprobat pachetul de legi privind pregătirea populației.

Premierul Marcel Ciolacu l-a contrazis joi, într-o conferință de presă, pe noul șef al Statului Major al Apărării, general-locotenentul Gheorghiţă Vlad, care a afirmat că românii trebuie să se pregătească pentru un război.
„România nu are niciun risc să fie angajată într-un război, România nu a fost niciodată mai sigură din acest punct de vedere decât este astăzi. Faptul că facem parte din NATO este foarte important și vedeti ce desfășurare de forțe și militari din toată Europa și SUA sunt pe teritoriul României, poliție aeriană, deci haideti să stăm liniștiți, că România nu va intra în niciun război. Chiar dacă este an electoral, cred că trebuie să fie o linie roșie cu anumite lucruri cu care ne jucăm și cu care nu ne jucăm”, a comentat Marcel Ciolacu declarațiile generalul-locotenentului. Gheorghiță Vlad.

 

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.