Degajare de fum în camera unei turbine la Centrala Nucleară de la Cernavodă.

isu Degajare de fum în camera unei turbine la Centrala Nucleară de la Cernavodă.

Pompierii de la ISU Dobrogea au intervenit, marți, după de au fost solicitați în cazul unei degajări de fum în camera unei turbine la Unitatea 2 CNE Cernavodă.
„Echipajele de intervenție au evacuat fumul din încăperea care se află într-o clădire conexă centralei. Nu este afectată integritatea centralei. Nu au fost raportate victime. Se acționează pentru identificarea sursei fumului”, potrivit reprezentanților  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea.
Societatea Națională Nuclearelectrica S.A., care operează CN Cernavodă, a anunță că în după-amiază zilei de 6 februarie 2024, un compresor de aer de serviciu,  din partea clasică (nu cea nucleară)  a Unității 2 CNE Cernavodă a declanșat și a degajat fum (fără foc), fără impact asupra securității nucleare și personalului Unității 2 CNE Cernavodă.
„În prezent, echipamentul este izolat și se fac investigații pentru identificarea cauzei. Degajarea de fum nu a avut impact asupra securității nucleare și asupra producției, Unitatea 2 funcționînd la putere nominală și în parametri normali”, a precizat Cosmin Ghiță, directorul general al Nuclearelectrica.
Din datele în timp real ale Transelectrica se poate vedea cu certitudine că producția de energie nucleară nu a fost oprită la niciuna dintre cele două unități, care produc câte aproximativ 700 MW.
Nuclearelectrica produce peste 18% din producția totală de energie a României și 33% din producția totală de energie fără CO2 din România.

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.