Celula de criză a MAE anunță decesul a doi români, în Congo

hyper3 Celula de criză a MAE anunță decesul a doi români, în Congo

De o săptămână, se dau lupte dramatice între armata congoleză și insurgenții M23 care înaintează spre capitala provinciei Goma, Kivu.

Potrivit unor surselor, mai muți românii se aflau într-o tabără improvizată în apropierea orașului Sake, în estul Republicii Democratice Congo, o zonă controlată de forțele guvernamentale, în calea insurgenților și au văzut cu ajutorul a patru drone cum se apropie în jur de o mie de luptători.

Cu privire la evenimentele recente din Republica Democratică Congo (R.D. Congo), MAE informează că monitorizează cu atenție situația, iar la nivelul Celulei de Criză Interinstituțională (CCI) au fost efectuate demersuri pentru verificarea informațiilor din teren pe canale specifice.

Ministerul Afacerilor Externe menționează că CCI funcționează în regim de permanență 24/7 de la momentul activării, inclusiv pentru identificarea de modalități de sprijin pentru cetățenii români care se află în eventuale situații deosebite.

Potrivit informațiilor disponibile la nivelul CCI, la acest moment rezultă decesul a doi (2) cetățeni români și rănirea a altor patru (4) cetățeni români în evenimentele recente din R.D. Congo.

Reiterăm faptul că MAE recomandă evitarea deplasărilor ce nu sunt necesare în Republica Democrată Congo având în vedere că situația de securitate din această ţară este extrem de volatilă. 

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.