Directorul FBI, Christopher Wray, vizită fulger în România.

director-fbi Directorul FBI, Christopher Wray, vizită fulger în România.

Șeful Biroului s-a întâlnit cu procurorul general și cu șefii DNA și DIICOT

În concret, s-a stabilit intensificarea colaborării în combaterea infracțiunilor de spălare de bani și cybercrime, precum și a desfășurării investigațiilor financiare complexe, sens în care s-a convenit asupra asigurării de către FBI a unor sesiuni de training pentru procurorii români în ceea ce privește investigarea infracțiunilor menționate”, a precizat Ministerul Public într-un comunicat de presă.

Discuțiile s-au axat pe colaborarea excelentă dintre Ministerul Public si FBI, precum și pe întărirea cooperării dintre cele două instituții, cu un accent sporit în domeniile prioritare pentru partea română, anunță Ministerul Public.

Șeful DNA, a ajuns la o înțelegere cu șeful FBI, prin care, pe de o parte, să existe o cooperare în materia schimbului de informații, câtă vreme se știe, agenții FBI există în întreaga lume, iar informațiile obținute de aceștia pot contribui la rezolvarea unor dosare de mare corupția instrumentate de DNA.

Pe de altă parte, ofițeri de poliție judiciară din Direcția Națională Anticorupție ar urma să fie școliți de agenții FBI în Statele Unite.

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.