Comandamentul Flotei a împlinit 128 de ani de la înființare

Comandamentul-flotei1 Comandamentul Flotei a împlinit 128 de ani de la înființare
La 26 februarie 1896, Regele Carol I a hotărât, prin decret regal, înființarea Diviziei de Mare la Constanța, iar primul comandant numit al diviziei a fost colonelul Vasile Urseanu, al cărui nume a devenit denumirea onorifică purtată cu cinste de Comandamentul Flotei de astăzi.
 
Comandamentul Flotei “Viceamiral Vasile Urseanu”, împlinește 128 de ani de la înființare. Astfel, marea unitate ce are ca misiune planificarea, organizarea și conducerea apărării litoralului maritim al României a organizat la sediul unității o serie de evenimente cultural și sportive pentru a marca momentul de referință.
 
După citirea mesajului Șefului Statului Major al Forțelor Navale, comandantul Flotei contraamiral Cornel-Eugen Cojocaru a luat cuvântul, prezentând importanța și semnificația zilei și le-a mulțumit cu această ocazie subordonaților pentru modul exemplar în care își desfășoară activitatea.
Comandamentul-flotei2 Comandamentul Flotei a împlinit 128 de ani de la înființare
În cadrul ceremoniei, militari din cadrul Flotei au fost recompensați cu diplome și embleme pentru îndeplinirea ireproșabilă a misiunilor încredințate. Totodată, militarii care s-au clasat pe podium la competiția “Cupa Flotei 2024” au fost premiați și felicitați într-un cadru festiv, fiindu-le înmânate diplome.
 
La activitate au participat comandantul Flotei contraamiral Cornel-Eugen Cojocaru, oficialități ale administrației locale, reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale și ai Forțelor Navale, comandanți de mari unități și unități din garnizoana Constanța, foști comandanți ai Flotei, precum și personalul Flotei.
 
„În această zi specială, le mulțumim pentru spiritul de sacrificiu, dăruirea și responsabilitatea de care au dat și dau dovadă în fiecare zi! La mulți ani de excelență, curaj și devotament! La mulți ani, Comandamentul Flotei!” a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.
Comandamentul-flotei3 Comandamentul Flotei a împlinit 128 de ani de la înființare
 
În prezent, după o serie de transformări și reorganizări Comandamentul Flotei “Viceamiral Vasile Urseanu” are în compunere Flotila 56 Fregate, Divizionul 50 Corvete, Divizionul 146 Nave Minare-Deminare, Divizionul 150 Rachete Navale și Divizionul 508 Rachete de Coastă.
 
Capacitatea de reacție și acțiune a Forțelor Navale Române fiind în continuă dezvoltare, participarea permanentă a capabilităților din compunerea și subordinea Comandamentului Flotei la misiuni naționale și internaționale contribuie semnificativ la îndeplinirea cu succes a obiectivelor militare specifice, asumate de țara noastră, ca partener al Alianței Nord-Atlantice și Uniunii Europene.
 
 

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.