România a emis în premieră obligațiuni verzi

Una dintre cele mai importante știri ale lunii este că România a emis în premieră obligațiuni verzi (green bonds). Ministerul Finanțelor a anunțat că tranzacția a fost un real success: valoarea totală a emisiunii de obligaţiuni, de patru miliarde euro, a avut o subscriere finală de peste 14,8 miliarde euro prin participarea unui număr total de peste 250 investitori.

lazlo-obligatiuni-verzi România a emis în premieră obligațiuni verzi

„Tema este extrem de relevantă și am promovat-o constant în ultimii ani pentru că finanțarea tranziției către sustenabilitate este esențială. După cum se poate observa prin succesul acestei emisii, interesul investitoriilor pentru finanțarea proiectelor cu impact pozitiv asupra mediului/schimbărilor climatice este ridicat. Trebuie să lucrăm în continuare la nivelul administrației și societății pentru a folosi cât mai bine avantajele tranziției către economie verde.” a precizat Borbély László, coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă 

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.