România poate avea un salariu mediu brut de 2.000 euro pe lună și un salariu minim brut de 1.200 euro pe lună.

ciolacu-forum România poate avea un salariu mediu brut de 2.000 euro pe lună și un salariu minim brut de 1.200 euro pe lună.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi, la AmCham CEO Business Forum, că vine cu o promisiune în faţa investitorilor străini, şi anume că nu măresc taxele nu nu vor ieşi cu niciun milimetru din coordonatele financiare stabilite cu Comisia Europeană, iar la finalul acestui calendar electoral, România va respinge demagogia şi populismul.

Marcel Ciolacu a declarat că: „doar de noi depinde să putem arăta în viitor în acest fel:

  • în 4 ani România să aibă un PIB de circa 500 miliarde euro, de la 300 miliarde euro în 2023;
  • România poate avea un salariu mediu brut de 2.000 euro pe lună și un salariu minim brut de 1.200 euro pe lună. Acolo ne va duce, de altfel, în mod natural, aplicarea principiului UE privind salariul minim european;
  • în al treilea rând, trebuie să întoarcem în economie în total prin scheme de sprijin, ajutor de stat, granturi, stimuli și garanții, între 8 și 10% din PIB;
  • în al patrulea rând, să atragem investiții străine directe cumulate de 40 miliarde euro;
  • în ultimul rând, să devenim cea mai puternică economie din Europa Centrală și de Est depășind Polonia la indicatorii privind convergența economică”.

Acesta a mulțumit mediului de afaceri american din România pentru ”energia și dedicarea puse pentru a construi afaceri atât de trainice și profitabile în România, care oferă un viitor mai prosper pentru sute de mii de români”.

ciolacu-forum2 România poate avea un salariu mediu brut de 2.000 euro pe lună și un salariu minim brut de 1.200 euro pe lună.

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.