Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Radu, s-au întâlnit cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană

geoana1-principe-vizita-nato Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Radu, s-au întâlnit cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană
Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană i-a primit în vizită pe Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române și Alteța Sa Regală Radu, Principele Consort, la sediul Alianței, într-o vizită care precede aniversarea a 20 de ani de la aderarea României la NATO. Cuplul regal va reface itinerarul diplomatic de acum un secol al regilor întregitori ai României, Regele Ferdinand și Regina Maria, care au pus pe harta lumii țara noastră prin legăturile create cu marile puteri europene.

La întrevederea cu Mircea Geoană, în calitatea sa de Secretar General Adjunct al NATO, au luat parte Allison Hart, director adjunct al Biroului Personal, Marie-Doha Besancenot, asistent al Secretarului General pentru diplomație publică, Adrian Matei, ofițer NATO pentru Politicile de Securitate și Afaceri NATO, și Dragoș Manea, asistent personal al Secretarului General Adjunct. Din partea României au fost prezenți ambasadorii Dan Neculăescu și Andreea Păstârnac, locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Dragoș-Dumitru Iacob și cancelarul Casei Majestății Sale, Traian Sârcă.  

geoana2-principe-vizita-nato Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Radu, s-au întâlnit cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană
 
„Casa Regală a României a avut o contribuție importantă la procesul de aderare a țării noastre la NATO, arătând că indiferent de poziția pe care o ocupi sau de instituția pe care o reprezinți, suntem datori să ne ajutăm țara pe drumul către prosperitate, stabilitate și securitate. Îmi amintesc cu emoție discursul puternic al Regelui Mihai din Parlamentul României, de când eram Președintele Senatului: "Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri’’ a scris Mircea Geoană pe pagina sa de Facebook.

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.