Bunuri în valoare de aproximativ 12.000.000 lei, descoperite de inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud

Screenshot_20240409_110919_Facebook Bunuri în valoare de aproximativ 12.000.000 lei, descoperite de inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud – Direcția Regională Vamală București, acționând în baza atribuțiilor de serviciu, au descoperit în cadrul efectuării controalelor fizice 342.101,052 m.p. de tablă profilată, aflată în 24 containere sosite din China și aparținând unei societati comerciale cu sediul în România. De asemenea s-au descoperit și 20.000 bucati pixuri din plastic, marca figurativă BIC, într-un container sosit din China , aparținând tot unei societăți comerciale cu sediul în România.

Existând suspiciunea încălcării unor drepturi de proprietate intelectuală, autoritatea vamală a luat măsura reținerii mărfurilor. Valoarea acestora, în situația în care ar fi fost comercializate pe piață este de aproximativ 12.000.000 lei.

Menționăm că deși se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pot pune în pericol sănătatea și siguranța utilizatorilor.

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.