Takashi Katae, ambasadorul Japoniei în România, prima vizită în Portul Constanța

FB_IMG_1713790900248 Takashi Katae, ambasadorul Japoniei în România, prima vizită în Portul Constanța

Takashi KATAE, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Japoniei în România, prima vizită în Portul Constanța

Excelența Sa, Takashi KATAE, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Japoniei în România, însoțit de Hiroshi KUDO, șef al secției Economice și Ryo TANIGUCHI, adviser, a făcut, azi, o vizită în Portul Constanța. 

Delegația japoneză, primită de directorul general al CN APM SA Constanța, Mihai Teodorescu, a fost interesată de prezentarea portului Constanța, axându-se pe caracteristicile portului, date de trafic și informații despre sistemul vamal.

Colaborarea Portului Constanța cu Japonia datează încă din anul 1998, când a fost semnat, la Tokyo, un acord de împrumut dintre România şi Overseas Economic Cooperation Fund, în vederea realizării primei etape a terminalului de containere.

În 2003, Agenţia de Cooperare Internaţională Japonia - JICA a elaborat Master Planul Portului Constanţa în baza unui împrumut nerambursabil acordat Guvernului României de către Guvernul Japoniei. 

Recent, CN Administrația Porturilor Maritime a colaborat cu JETRO - Organizaţia Japoneză pentru Comerţ Exterior, pentru organizarea unor misiuni economice în Portul Constanța.

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.