Felicia Ovanesian: „Am fost acolo! Constanța trebuie să înceapă să funcționeze legal”

cladire-bul-mamaia Felicia Ovanesian: „Am fost acolo! Constanța trebuie să înceapă să funcționeze legal”
Felicia Ovanesian, fost city manager al Constanței, a câștigat astăzi, 24 aprilie 2024, la Tribunal procesul intentat Primăriei Constanța.
 
Dosarul are indicativul 8654/118/2023 și, în cauză, judecătorii îl obligă pe Primarul Municipiului Constanța să comunice fostului city manager documente cu privire la cererea de intrare în legalitate a unui imobil. Conform minutei deciziei de astăzi, este vorba despre imobilul de pe bulevardul Mamaia, nr. 226, lot 2, din Constanța.
 
Iată minuta deciziei de astăzi, 24 aprilie 2024, a Tribunalului Constanța: 
„Admite cererea de chemare în judecată, formulată de reclamanta Felicia Ovanesian în contradictoriu cu pârâtul Primarul Municipiului Constanţa. Obligă pârâtul la eliberarea copiei celei de-a treia cereri formulate în temeiul art. 37, alin. 6 din Legea 50/1991 în vederea intrării în legalitate a imobilului edificat în mun. Constanţa, b-dul Mamaia, nr. 226, lot. 2, jud. Constanţa, eliberarea copiei documentaţiei care a însoţit cererea anterior arătată şi comunicarea actului administrativ prin care a fost soluţionată aceeaşi cerere. Pronunţată la data de 24.04.2024, în conformitate cu prevederile art. 402 din CPC sub rezerva art. 396 alin. 2 din CPC raportat la art. 401 alin. 2 teza ultimă din CPC“
Acum, municipalitatea are la dispoziție 30 de zile de la comunicarea deciziei motivate a instanței pentru a declara recurs.
 
Imediat după aflarea sentinței, Felicia Ovanesian face următoarea postare pe Facebook: „Pe bulevardul Mamaia există o construcție abuzivă, a cărei autorizație de construire a fost anulată de instanță la cererea asociației Constanța Altfel! Eu am reprezentat asociația în calitate de avocat! Aceeași asociație a formulat și cerere de desființare a construcției, câștigată în fața primei instanțe, la care ulterior, în apel, tot asociația a renunțat! Președintele de facto al asociației, primarul în funcție, s-a răzgândit, voia să desființeze construcția ca activist civic, nu vrea să o desființeze ca primar.”
 
De asemenea, mai precizează: „Primarul în funcție vrea să rezolve problema construcției, astfel încât nimeni să nu o poată demola. Nu mă întrebați de unde știu, vă reamintesc am fost acolo! Eu nu vreau să se rezolve problema, pentru că ea nu poate fi rezolvată decât nelegal! Iar orașul ăsta trebuie să înceapă să funcționeze legal, nu cum vor unii dezvoltatori imobiliari și funcționarii corupți!”
 
În concuzie, Felicia Ovanesian, spune pe Facebook: „Am cerut primăriei documente legate de situația de mai sus! Mi-au spus că cererea mea este nelegală și nu pot primi nimic! Instanța a spus că cererea mea este legală și primarul trebuie să îmi comunice documentele! La soluție definitivă formulez plângere penală! Împotriva primarului și a tututor celor implicați în batjocura asta! În toate cererile pe care le-au respins! Primăria trebuie să fie transparentă și în slujba tuturor cetățenilor, nu ocultă și servila, supusă intereselor private, personale sau de grup!”

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.