La Capu Midia a avut loc deschiderea exercițiului Ramstein Legacy 24

FB_IMG_1717540806509 La Capu Midia a avut loc deschiderea exercițiului Ramstein Legacy 24

În poligonul de la Capu Midia a avut loc deschiderea exercițiului Ramstein Legacy 24, un eveniment de instruire din domeniul apărării integrate aeriene și antirachetă (IAMD), condus de Comandamentul Aerian Aliat.

Ramstein Legacy 24 urmărește antrenarea unei structuri multinaționale IAMD într-o operație de apărare a teritoriului și populației aliate prin testarea sistemului de comandă-control, avertizarea timpurie aeropurtată și angajarea prin manevră și foc (trageri reale sol-aer).

În România, exercițiul angrenează 1.300 de militari cehi, francezi, germani, lituanieni, maghiari, polonezi, portughezi, români, slovaci și turci, care vor opera sisteme de rachete și alte echipamente de apărare aeriană cu baza la sol, sisteme de comandă-control, precum și aeronave militare.

"Ramstein Legacy 24 este conectat la platforma națională de instruire multi-domeniu de nivel operativ-tactic DACIA 24, care se desfășoară în prezent în mai multe facilități de instruire din țara noastră. În cadrul seriei de exerciții DACIA 24 efectivele se antrenează pentru a fi în măsură să execute operații întrunite în sprijinul apărării colective. Doresc succes militarilor în exercițiul Ramstein Legacy 24, care are și un obiectiv național foarte important: finalizarea operaționalizării și certificării celui de-al doilea sistem PATRIOT din Armata României." a declarat generalul Gheorghiță VLAD, Șeful Statului Major al Apărării.

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.