DGA/„Curat ghinion”...și băut, și dare de mită și retinut 24 de ore

alcoolvo100lan DGA/„Curat ghinion”...și băut, și dare de mită și retinut 24 de ore

Doi agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Covasna au respins mita oferită de un conducător auto și au sesizat fapta la linia Call center anticorupție 0800.806.806, sistem gestionat de Direcția Generală Anticorupție.

Situația s-a produs în dimineața zilei de 26 august 2024, în jurul orei 05.00, când cei doi polițiști, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza municipiului Sfântu Gheorghe, au depistat un conducător auto care emana halenă alcoolică (0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat). Pentru ca polițiștii să nu ia măsurile legale ce se impuneau, conducătorul auto le-a oferit suma de 100 de euro. Situația a fost înregistrată cu body cam-ul din dotarea polițiștilor. Imediat, aceștia au apelat linia Call center anticorupție și au sesizat fapta.

În cel mai scurt timp, sesizarea a fost transmisă Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna iar, împreună cu ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Covasna, procurorul de caz a documentat fapta, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită. Totodată, în cauză se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Ca urmare a actelor de procedură penală, în data de 26 august 2024, procurorul de caz a dispus reținerea persoanei în cauză pentru 24 de ore, urmând să dispună în consecință.

Precizăm că dispunerea măsurii preventive este reglementată de Codul de procedură penală, nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.