DGA/Un ofițer de poliție a ajuns de la „hotel” la „arest” cu 2000 de euro în buzunar

arest1 DGA/Un ofițer de poliție a ajuns de la „hotel” la „arest” cu 2000 de euro în buzunar

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea, la delegarea și sub coordonarea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești au realizat sâmbătă, 31 august 2024, o acțiune de prindere în flagrant a unui ofițer de poliție din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, în timp ce primea cu titlu de mită suma de 2000 de euro pentru a nu-și îndeplini îndatoririle de serviciu.

În fapt, polițistul, în calitatea menționată, a pretins în mod direct, dar și prin intermediul unei alte persoane, suma de 2.000 euro de la reprezentantul unei societăți comerciale cu activitate în domeniul hotelier și alimentar, pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu în sensul neaplicării măsurilor legale ce se impuneau în urma efectuării unui control.

Ca urmare a constatări infracțiunii flagrante, asupra celui în cauză a fost dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 01 septembrie 2024.

Inculpatul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă Tribunalului Argeș.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.