DGA/ Când ești beat și nu ai ce să faci cu 5000 de lei, primești 1 an și 10 luni cu suspendare

dga-politie DGA/ Când ești beat și nu ai ce să faci cu 5000 de lei, primești 1 an și 10 luni cu suspendare

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Călărași au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași a încheiat acord de recunoaștere a vinovăției cu un inculpat (persoană fără calitate specială), cercetat într-un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Din probele administrate în cauză s-a reținut că, în seara zilei de 28.10.2023, bărbatul a fost depistat conducând un autoturism, pe DJ 402, în județul Călărași. Întrucât s-a constatat că acesta conducea sub influența băuturilor alcoolice, i-a promis agentului de poliție din cadrul Serviciului Rutier al IPJ Călărași care efectua verificarea, suma de 5000 lei pentru a nu-i întocmi dosar penal. Polițistul a respins oferta și a sesizat fapta de corupție.

În prezenţa apărătorului ales, inculpatul a declarat că recunoaște comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală, că este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei stabilite, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv 1 an și 10 luni închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 2 ani.

Dosarul de urmărire penală privind pe inculpat, împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Călărași.

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.