joi, ianuarie 9, 2025

ISU Dobrogea a achiziționat un punct de comanda mobil ce poate transmite live, prin satelit

 

În anul 2023, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța a beneficiat de tehnică de intervenție nouă. Cele mai noi mijloacele tehnice au fost prezentate reprezentaților massmedia, chiar de către șeful ISU Constanța, colonelul Cristian Mihail Amarandei.

„Aceste mijloace erau absolut necesare, dacă ne amintim momentul februarie 2021, când am fost instalat la comanda ISU Constanța și am constatat că tehnica din dotare era insuficientă și nu corespundea cerințelor operaționale. Numai în anul 2023, prin programul VIZIUNE 2020 am recepționat un număr de 26 de mijloace tehnice, dintre care 13 autospeciale, vorbim despre 11 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de stingere cu pulbere și o autospecială de stingere cu hidroperforare. Dar și în anul 2022 au fost recepționate autospeciale noi, vorbim despre autospeciale de lucru la înălțime, autoscări și platforme, vorbim de autospeciale de stingere cu apă și spumă, autospeciale de transport personal și victime multiple, plus alte mijloace tehnice care au fost repartizate Inspectoratului”,  a declarat colonel Cristian Mihail Amarandei, inspectorul șef a ISU Constanța. 

De asemenea, la sediul Detașamentului de pompieri PALAS, din Constanța, a fost prezentat și un Punct de Comandă Mobil cu dotări de ultimă generație. Autospeciala îi va ajuta pe pompierii salvatori să acționeze mai eficient în misiunile lor, mai aproape de locul unde se află în desfășurare o situație de urgență, cum ar fi incendii sau inundații de amploare.

Reprezentanții ISU Dobrogea au mai achiziţionat şi un ventilatoar mic, destinat evacuării rapide a fumului şi gazelor din tuneluri auto şi feroviare, hale industriale mari, clădiri înalte, aeroporturi, centre comerciale, staţii de metrou, garaje subterane şi supraterane, în scopul facilităţii intervenţiei echipelor specializate pentru salvarea persoanelor, bunurilor, controlul căldurii şi alimentării cu aer proaspăt de stingere a incendiilor.


Totodată, a mai fost achiziţionată și o pernă de salvare de la înălţimi de 16 metri. Aceasta este destinată salvării şi asigurării unui ritm rapid de evacuare a persoanelor blocate la înălţimi (etajele superioare ale clădirilor), ca urmare a incendiilor sau altor calamităţi naturale, atunci când toate celelalte căi de evacuare sunt inaccesibile. 

ISU Dobrogea are mai nou și o ambulanţa pentru transportul pacienţilor cu risc biologic asigură transportul, evaluarea, monitorizarea, intervenţia şi tratamentul asupra unui pacient cu risc biologic, fiind echipată cu aparatura medicală necesară asistării pacientului în stare critică, asigurând măsuri de siguranţă a personalului (izolare, dezinfecţie, spaţiu de echipare – dezechipare).

Related Articles

Fii conectat

1,137FaniÎmi place
13,500CititoriConectați-vă
85AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

Latest Articles