Exporturile Chinei s-au prăbuşit în luna mai, în condiţiile în care economia globală încetineşte

10530078c6 Exporturile Chinei s-au prăbuşit în luna mai, în condiţiile în care economia globală încetineşte

Exporturile s-au contractat cu 7,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, mult sub prognoza analiştilor întrebaţi de Reuters, care se aşteptau la o scădere de 0,4%.

Performanţa slabă a exporturilor reflectă o cerere slabă pentru bunurile chinezeşti.

"Exporturile slabe confirmă faptul că China trebuie să se bazeze pe cererea internă în condiţiile în care economia globală încetineşte", a declarat Zhiwei Zhang, economist şef la Pinpoint Asset Management. "Există mai multă presiune pentru ca guvernul să stimuleze consumul intern în restul anului, deoarece cererea globală va slăbi probabil şi mai mult în a doua jumătate a anului".

După ce au depăşit aşteptările în primul trimestru, analiştii îşi revizuiesc acum în scădere aşteptările privind creşterea economică pentru restul anului, în condiţiile în care producţia fabricilor continuă să scadă pe fondul unei cereri globale mai slabe.

Guvernul a stabilit un obiectiv modest de creştere a PIB-ului de aproximativ 5% pentru acest an, după ce a ratat cu mult obiectivul pentru 2022.

Sursa stire:

https://www.mediafax.ro/economic/exporturile-chinei-s-au-prabusit-in-luna-mai-in-conditiile-in-care-economia-globala-incetineste-21926427

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.