Populaţia Germaniei atinge un nou maxim istoric pe fondul imigraţiei masive din Ucraina

c65d49e93f Populaţia Germaniei atinge un nou maxim istoric pe fondul imigraţiei masive din Ucraina

Creşterea de 1,12 milioane de persoane s-a datorat exclusiv străinilor care s-au mutat în Germania, a arătat marţi biroul de statistică Destatis într-un comunicat.

Imigraţia netă a atins 1,46 milioane, în creştere faţă de 329.000 cu un an înainte, „cauzată în principal de refugiaţii din Ucraina”.

Potrivit Bloomberg Economics, Germania va avea parte o creştere demografică mai mare decât orice altă ţară din vest în următorul deceniu. Fără imigranţi care să lucreze şi să plătească taxe, cea mai mare economie a Europei riscă să rămână fără forţă de muncă pentru a-şi alimenta creşterea.

Sursa stire:

https://www.mediafax.ro/economic/populatia-germaniei-atinge-un-nou-maxim-istoric-pe-fondul-imigratiei-masive-din-ucraina-21956928

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.