Comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a crescut în luna mai

931ee72047 Comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a crescut în luna mai

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a crescut în luna mai cu 3,2% faţă de perioada similară din 2022, iar după primele cinci luni din 2023 avansul a fost de 3,3%, arată datele INS.

Ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, creşterea din mai a fost de 2,7%, iar cea din perioada ianuarie-mai de 3,2%.

Faţă de luna aprilie 2023, comerţul a crescut în mai atât ca serie brută cu 7,2%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,2%.

Evoluţia pozitivă a comerţului în luna mai a fost susţinută de creşterile înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+4,1%), comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+2,5%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,4%).

În ceea ce priveşte situaţia la cinci luni, afacerile au crescut pe fondul majorării vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,1%) şi la vânzările de produse nealimentare (+4,0%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 1%.

Sursa stire:

https://www.mediafax.ro/economic/comertul-cu-amanuntul-cu-exceptia-comertului-cu-autovehicule-si-motociclete-a-crescut-in-luna-mai-21989844

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.