SUA anunţă că lucrează cu România şi cu alte ţări pentru a creşte exporturile de cereale pe Dunăre

c0fae24e64 SUA anunţă că lucrează cu România şi cu alte ţări pentru a creşte exporturile de cereale pe Dunăre

Oficialul american de la Departamentul de Stat a vorbit sub protecţia anonimatului.

„Ruta Dunării... rămâne în apele teritoriale ale NATO. Aşadar, este una foarte atractivă pentru noi, deoarece o menţine într-un coridor mai sigur. Această rută poate aduce o cantitate semnificativă, vom încerca să dublăm cantitatea care merge pe această rută", a explicat oficialul american.

El a mai dezvăluit că în următoarea perioadă va avea loc o întâlnire cu românii şi moldovenii pentru a discuta despre acest subiect.

Acordul privind cerealele, negociat de Turcia şi de ONU în iulie 2022, a permis exportul în siguranţă de cereale din porturile ucrainene de la Marea Neagră. Luna trecută, Moscova a ieşit din acord, acuzând Occidentul că împiedică exporturile Rusiei de cereale şi îngrăşăminte.

Sursa stire:

https://www.mediafax.ro/economic/sua-anunta-ca-lucreaza-cu-romania-si-cu-alte-tari-pentru-a-creste-exporturile-de-cereale-pe-dunare-22110874

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.