Preţurile producţiei industriale pe piaţa internă şi piaţa externă au scăzut în iulie cu 0,9%

a79bf7a62a Preţurile producţiei industriale pe piaţa internă şi piaţa externă au scăzut în iulie cu 0,9%

Comparativ cu iunie 2023, în iulie preţurile au crescut cu 0,6%.

Potrivit INS, preţurile din industria energetică s-au redus an la an cu 6,3%, iar cele din industria bunurilor intermediare cu 4,3%. În schimb, în Industria bunurilor de uz curent preţurile s-au majorat cu 11%, în Industria bunurilor de folosinţă îndelungată cu 5,8%, iar în Industria bunurilor de capital cu 5,7%.

Pe piata internă, preţurile producţiei industriale au crescut în iulie cu 0,4% faţă de iulie 2022, iar pe piata externă s-au redus cu 4%.

Pe sectiuni, cea mai mare creştere de preţ de la un an la altul a fost la Captarea, tratarea şi distribuţia apei, cu 20%, procent similar cu cel de la Fabricarea băuturilor.

În schimb, preţurile pentru Extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale s-au redus cu 40%, iar cele din Fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului cu 38%.

O altă ramură în care preţurile s-au diminuat substanţial este Fabricarea substanţelor şi a produselor chimice, în scădere cu 19%, dar şi Industria metalurgică, în scădere cu 17%, scrie Ziarul Financiar.

Sursa stire:

https://www.mediafax.ro/economic/preturile-productiei-industriale-pe-piata-interna-si-piata-externa-au-scazut-in-iulie-cu-0-9-22115022

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.