Fostul șef al SRI, Eduard Hellvig, sare prea „Târziu” la AUR.

Discursul lui Claudiu Târziu, liderul AUR nu a ramas nesancționat în spațiul public. Fostul șef al Serviiilor Secrete din România, Eduard Hellvig a avut o reacție dură pe contul său de twitter. 

 

Claudiu Târziu, președintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR, a susținut 24 ianuarie, la Iași, un discurs cu accente revizioniste în care a cerut unirea României cu teritorii aflate acum în Ucraina, precum și cu Republica Moldova.

„Nu vom fi suverani cu adevărat decât după ce vom reîntregi statul român în granițele lui firești. Basarabia trebuie să vină acasă. Bucovina de nord nu poate fi uitată, sudul Basarabiei, ținutul Herța, Transcarpatia, tot ce a fost și este al națiunii române trebuie să se întoarcă în granițele statului. Acesta e idealul pe care nu avem voie să îl uităm. Moldova e ciuntită. Moldova lui Ștefan trebuie să fie acasă, în România”, a spus politicianul Claudiu Târziu într-un discurs susținut la Iași, cu ocazia împlinirii a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Fostul șef al Serviciilor Secrete din România , Eduard Hellvig a reactionat pe contul său de twitter  cu un mesaj dur la adresa liderului AUR:  

„În politică, domnul cu vorbele avântate ar purta în general numele de < idiot util > . Adică cel care, fără să analizeze prea mult, lansează mesaje care convin de minune adversarului. Problema este că dl. Claudiu Târziu nu este idiot. Unii ar spune că nici util. Adică nu face aceste declarații din prea multă viteză. Nu îl putem bănui că l-a luat valul și că i-a ieșit porumbelul”.

helvig%20si%20tarziu Fostul șef al SRI, Eduard Hellvig, sare prea „Târziu” la AUR.

 

În replica, Claudiu Târziu  vorbește pe contul său de facebook depre trompetele globalismului : 

Pe 24 ianuarie a.c., la Iași, am ținut un discurs despre suveranitate. Una am spus eu, alta au "tradus" trompetele globalismului și ale anti-românismului.De ce? Pentru că orientarea politică pe care o exprim - una sănătos conservatoare, deci implicit patriotică, suveranistă, naționalistă și creștină - trebuie maculată.De ce? Pentru că orice sentiment național, orice propensiune spre dreptate și orice reflex de apărare a comunității naționale și a intereselor ei legitime trebuie inhibate. De ce? Pentru că numai astfel poporul devine populație, adică masă de manevră, ușor de manipulat prin frică și plăcere. 

Dialogul aprins dintre cei doi a aprins și imaginația internauților. Vă las mai jos câteva exemple:

 Mie mi ar fi rușine sa vorbesc în calitate de fost șef la servicii de propaganda rusa și agenții rusi infiltrati printre politicieni. Adică era treaba ta sa ii iei pe toți la puricat și sa vedeți cum intra banii rusi în tara. Ești printre principalii vinovați pentru situația AUR.

 Cum vine asta,dle Helvig “vorbele lui sunt o declarație politică și, ca atare, nu poate fi tras la răspundere pentru vreo coliziune cu poziția oficială a statului român.” Păi orice politician poate face orice declarație împotriva statului român, și nimeni nu poate face nimic.

 De acord cu dvs, insa am o neclaritate: daca retarzii acestia fac declaratii in contradictoriu cu pozitia RO, a cetatenilor ei  si a celor alesi de noi, din ce motiv nu sunt arestati, anchetati ca fiind tradatori vanduti catre Rusia? Ca deja este clar de unde primeste ordinele.

Helvig%20si%20internautii Fostul șef al SRI, Eduard Hellvig, sare prea „Târziu” la AUR.

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.