Întrevederea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu cu Secretarul General al Organizaţiei Cooperării Economice la Marea Neagră, Lazăr Comănescu

Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a avut marți, 13 februarie 2024, o întrevedere cu Secretarul General al Organizației Cooperării Economice la Marea Neagră (OCEMN), Lazăr Comănescu.

Ministrul Luminița Odobescu l-a felicitat pe Secretarul General OCEMN Lazăr Comănescu pentru obținerea unui nou mandat de trei ani, începând cu iulie 2024.

În cadrul întrevederii au fost abordate ultimele evoluții din cadrul OCEMN, precum revigorarea Fondului de dezvoltare a proiectelor și contribuția României la cooperarea regională la Marea Neagră, într-un context marcat de multiple provocări. 

Ministrul afacerilor externe a evidențiat sprijinul României pentru interacțiunea OCEMN cu organizații care pot contribui la dezvoltarea zonei Mării Negre, în mod special pentru cooperarea cu Uniunea Europeană.

De asemenea, ministrul Luminița Odobescu a reafirmat angajamentul României de a se implica în activitatea Grupurilor de lucru din cadrul OCEMN, în toate domeniile sectoriale, și de a sprijini activitatea Secretariatului Internațional Permanent al organizației.

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.