Ionuţ Stroe: „Indiferent că sunt sau nu comasate, alegerile trebuie fixate”

Biroul Politic Naţional al PNL a decis, marţi, amânarea organizării Consiliului Naţional al partidului până la data când va exista o decizie în cadrul coaliţiei guvernamentale privind calendarul alegerilor, a anunţat purtătorul de cuvânt, Ionuţ Stroe.

"Nu există deocamdată o decizie în cadrul coaliţiei. S-a amânat organizarea Consiliului Naţional la o dată ulterioară. (...) Acela va fi momentul când vom convoca Consiliul Naţional, când vom avea o concluzie în cadrul coaliţiei, fie pentru organizarea mai multor alegeri simultan, fie după un calendar care practic respectă termenele actuale", a afirmat Ionuţ Stroe, la sediul PNL.

Conform acestuia, cu certitudine 9 iunie este data alegerilor europarlamentare, iar celelalte urmează să fie stabilite.

"Din punctul nostru de vedere, este oarecum târziu, eu cred că nu ne putem permite să ajungem în ceasul al 12-lea cu această decizie. Indiferent că sunt sau nu comasate, alegerile trebuie fixate. (...) Preşedintele PNL s-a exprimat în sensul că vineri ar trebui să fie ziua limită în care să stabilim acest lucru. (...) Echipa de negociere nu ne-a oferit detalii în legătură cu modul în care vor evolua discuţiile în cadrul coaliţiei. În schimb, ne-au asigurat că ele continuă", a transmis Stroe.

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.