Vasile Dâncu: „Se impune o regândire a modului în care facem politică în România”

vasile-dancu-cluj1 Vasile Dâncu: „Se impune o regândire a modului în care facem politică în România”

”Bucharest Leaders’ Summit: Licence for a Better World”, a fost un eveniment care și-a propus să redefinească paradigmele de leadership și inovație globală.

Grupul de Presa MediaUno și Departamentul de Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României, sunt cei care și-au asumat dezbateri pe teme esențiale care, să conducă la un leadership și la decizii strategice bazate pe idei în sensul unei dezvoltări cu adevărat durabile și reziliente a societății noastre.

„În tot acest context, dublat de contextul regional și global în care ne aflăm, se impune o regândire a modului în care facem politică în România, dar și a modului în care instituțiile statului elaborează politicile pentru cetățeni. NU mai putem continua să avem un STAT INFIRMIERĂ, un STAT POMPIER. Politica trebuie să fie o construcție intelectuală a viitorului, nu un răspuns pompieristic la crize sau un proiect de răspuns doar la nevoile actuale și imediate ale oamenilor. În viitor va trebui să punem pe primul plan al gândirii și a acțiunii politice două aspecte importante: 
*Primul este o evaluare corectă a riscurilor, pentru fiecare categorie socială, pentru fiecare individ. Nimeni nu trebuie pus în situația de a gestiona riscuri pe care nu este capabil să le rezolve ori să aruncăm în cârca indivizilor riscuri sociale prea mari sau imposibil de gestionat.
*Al doilea aspect este acela de a pregătim viitorul construind, investind, anticipând, aptitudini atât pentru copii și tineri, dar și pentru adulții maturi în cazul formării continue. Viitorul trebuie să fie gândit și pregătit cu oamenii care să-l înțeleagă, să-l accepte și să-l adapteze nevoilor lor. Am în vedere aici aptitudini precum: spiritul critic, creativitatea, emapatia, colaborarea, spiritul civic, responsabilitatea individuală și colectivă, lucrul în echipă și altele.
Astfel, eu cred că putem participa la o reproiectarea a societății noastre în viitor. Un viitor de care, în prezent, oamenii se simt străini, care îi sperie și pentru care nu se simt pregătiți” a declarat Vasile Dâncu, președintele PSD Cluj, prezent la ”Bucharest Leaders’ Summit.

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.