Mircea Geoană, în SUA și Klaus Iohannis, în Coreea. Cine este partenul strategic al României?

Tur de forță a lui Mircea Geoană în SUA. În numai două zile a participat la cel puțin patru întâlniri importante pentru viitorul Românie. În agendă s-a aflat: Kurt Campbell, Secretarul de Stat Adjunct al SUA,  Senatorul Ed Markey dar și cu Avril Haines, Directoarea Comunității de Informații a Statelor Unite. Președintele actual al României s-a aflat în vizită „de lucru” în Republica Coreea.
 
geoana-sua4 Mircea Geoană, în SUA și Klaus Iohannis, în Coreea. Cine este partenul strategic al României?
„Am avut o întâlnire foarte bună cu Kurt Campbell, Secretarul de Stat Adjunct al SUA și o discuție importantă în pregătirea Summit-ului de la Washington. De asemenea, m-am bucurat să primesc recunoașterea și aprecierea celor 25 de ani de muncă și investiție neîntreruptă în relația bilaterală și la consolidarea familiei noastre transatlantice. Inclusiv pentru ultimii cinci ani la vârful NATO - o perioadă intensă și plină de provocări.  În cadrul vizitei oficiale la Washington, am salutat, în numele NATO, votul din Congresul SUA și promulgarea rapidă de către președintele Joe Biden a pachetului de ajutor extern în valoare de 95 de miliarde de dolari, ajutor militar pentru Ucraina, Israel, Taiwan şi partenerii SUA din Indo-Pacific. Am evidențiat, atât în Senatul SUA, cât și în întâlnirile la Pentagon și Departamentul de Stat, că acest pachet demonstrează sprijinul bipartizan continuu pentru Ucraina și transmite Kremlinului un mesaj clar.” a declarat Mircea Geoană la finalul întâlnirii cu Secretarul de Stat Adjunct al SUA
geoana-sua2 Mircea Geoană, în SUA și Klaus Iohannis, în Coreea. Cine este partenul strategic al României?
De asemenea, Mircea Geoană a avut întâlnire și cu Senatorul Ed Markey, pe care îl consideră un prieten vechi și un fin cunoscător al problemelor de mediu și siguranță climatică, dar și al oportunităților care pot crea noi locuri de muncă. 
 
„Our programs will ELECTRIFY and ENERGISE the country”, mi-a spus cu pasiune molipsitoare senatorul Ed Markey, despre American Climate Corps - ințiativa lansată luni, împreună cu Președintele Biden, la Casa Albă. Am mers, împreună, în biroul lui din Congresul SUA, pentru a urmări votul pentru pachetul de asistență pentru Ucraina. Am discutat îndelung despre importanța inovației instituționale, precum și despre efectele devastatoare ale schimbărilor climatice asupra economiei și mediului înconjurător. Am discutat și despre un Corp Național de Voluntari, un program pe care îmi doresc să îl văd și în România. Trebuie să începem să gândim pe termen lung și să construim, alături de noua generație de creatori și lideri, o societate curată energetic și rezilientă.” a mai spus Mircea Geoană în cadrul vizitei din SUA.
geoana-sua1 Mircea Geoană, în SUA și Klaus Iohannis, în Coreea. Cine este partenul strategic al României?
 
Diametral opus îl gasim pe Klaus Iohannis, plecat prin Republica Coreea. 
 
„Mă aflu în vizită oficială la Seoul, Republica Coreea fiindu-ne partener strategic în regiunea Asia-Pacific încă din 2008. Am avut astăzi discuții consistente cu Președintele Yoon Suk Yeol și am adoptat împreună „Declarația Comună privind consolidarea Parteneriatului Strategic România – Republica Coreea”, care stabilește direcțiile principale de cooperare pentru următorii 10 ani, în beneficiul țărilor și al cetățenilor noștri. În dialogul avut, am încurajat creșterea substanțială a investițiilor sud-coreene în țara noastră, cu precădere în infrastructură - ca de exemplu cea portuară dintre porturile Constanța și Busan, în energie, în agricultură, precum și în industria de apărare, zonă în care se pot crea locuri de muncă pentru români.” o parte din declarația lui Klaus Iohannis, actualul președinte a României.
 
iohannis1 Mircea Geoană, în SUA și Klaus Iohannis, în Coreea. Cine este partenul strategic al României?
 
 
 

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.