Deputatul Sorin Năcuță: „Activitatea de intermediere imobiliară necesită urgent o reglementare privind transparența tranzacțiilor”

 
„Activitatea de intermediere imobiliară necesită urgent o reglementare, privind transparența tranzacțiilor, protecția clienților, acreditarea agențiilor, a agenților și brokerilor imobiliari.
Acest lucru este susținut și de profesioniștii în domeniu, iar un grup de parlamentari liberali și-au asumat o astfel de inițiativă, dar este susținută și de parlamentari ai altor grupuri parlamentare” a postat pe o platforma media,  deputatul PNL, Sorin Năcuță
 
Având în vedere prevederile Directivei 36/2005/CE a Parlamentului European (Directiva Calificărilor Profesionale), la invitația deputat Andronache Gabriel, lider în Grupul Parlamentar PNL din Camera Deputatilor, unul din inițiatorii principali ai dezbateri publice a ,,Testului de proporționalitate” privind impactul pe care îl produce adoptarea propunerii legislative de reglementare a profesiei de agent imobiliar, la nivel social și asupra mediului de afaceri.
 
Acest ,,Test de proporționalitate” a fost elaborat de inițiatorii propunerii legislative, în colaborare instituțională cu mediul asociativ din domeniul intermedierii imobiliare conform dispozițiilor Legii nr. 245/2020.
 
În urma acestui test și a dezbaterii publice s-au concretizat mai multe propuneri și observații care vor sta la baza îmbunătățirii proiectului de lege privind reglementarea activității de intermediere imobiliară.
 
Cu această ocazie a fost evidențiată și necesitatea unor dezbateri mai atente cu mediul asociativ și a unei mai bune consultări cu instituțiile din domeniu, în realizarea procesului legislativ.
 

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.