Peste 200 de tineri din 15 comunități își promovează ideile cu succes în social media, datorită trainingului de PR susținut în cadrul proiectului PROMIT

proiectdec1-promit Peste 200 de tineri din 15 comunități își promovează ideile cu succes în social media, datorită trainingului de PR susținut în cadrul proiectului PROMIT

Într-un efort inovator de dezvoltare a abilităților de advocacy și promovare în mediul online, peste 200 de tineri talentați din 15 comunități au participat la un program extins de training PR organizat de ONG-ul Mare Nostrum, în cadrul proiectului PROMIT. Această inițiativă a avut ca scop principal să îi îndrume pe tineri să își facă auzite vocile și să își promoveze ideile într-un mod eficient și coerent prin intermediul platformelor de social media.

Fiecare comunitate a avut parte de 4 sesiuni de training riguros concepute pentru a introduce tinerii în lumea advocacy-ului, iar ulterior, au învățat să își promoveze ideile online, folosind platforme de social media cunoscute lor.  

În sesiunea de PR, participanții au fost ghidați prin metode informale de lucru, astfel încât să înțeleagă și să aplice conceptele prezentate.  

 

Sub îndrumarea ONG-ului Mare Nostrum și a partenerilor din cadrul proiectului PROMIT, participanții au avut oportunitatea de a explora etapele procesului de implementare a soluțiilor. De la identificarea problemelor locale semnificative până la crearea și difuzarea conținutului relevant, tinerii au fost echipați cu instrumentele necesare pentru a face o diferență reală în societatea lor. Metodologiile interactive au contribuit la dezvoltarea abilităților de analiză, strategie și comunicare eficientă.

Una dintre componentele-cheie ale acestui program a fost inițierea participanților în utilizarea platformelor de social media. Tinerii au creat și administrează acum conturi de Facebook, Instagram sau TikTok, unde își promovează cu încredere ideile și soluțiile pentru provocările din comunitățile lor.

 Prin intermediul acestor canale, ei au reușit să atragă atenția asupra temelor importante, să genereze discuții și să inspire acțiuni pozitive.

Ca urmare a conținutului promovat pe conturile oficiale de social media, dedicate inițiativei lor, au primit ajutor din partea comunității: ”Am postat despre inițiativa noastră și am primit oferte de la diferite persoane. Unele s-au oferit să ne ajute cu o parte din materiale, altele au vrut să ne ajute cu mâna de lucru. Nu ne așteptam”, spune o tânără din comunitatea Dorobanțu. 

Una din cele mai mari provocări pentru tinerii implicați în proiect, în cadrul cursului de PR a fost să realizeze video-uri cu ei, prezentând proiectul PROMIT.

Nu am mai făcut asta niciodată, însă ne-a plăcut mult. Am văzut că nu iese din prima, dar ne-am ambiționat”, menționează cei din comunitatea Lumina.

Cu toții suntem mândri de angajamentul și creativitatea de care au dat dovadă acești tineri entuziaști în timpul acestor sesiuni de training.

ONG Mare Nostrum, alături de partenerii săi,  continuă să se angajeze să susțină dezvoltarea lor continuă, promovând responsabilitatea civică și implicarea activă în comunitate. Acest program de training de PR reprezintă doar începutul unei călătorii semnificative spre o societate mai conștientă și mai implicată.

„Proiect derulat de ONG Mare Nostrum, în parteneriat cu Asociația Make Sense și Asociația pentru promovarea Egalității între Tineri (ADAPTO), cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați http://www.eeagrants.org.”

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați http://www.eeagrants.ro.”

 

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.