EcoYOU – Proiectul care transformă responsabilitatea ecologică în acțiuni concrete

mare-nostrum%201 EcoYOU – Proiectul care transformă responsabilitatea ecologică în acțiuni concrete

În perioada 26-27 septembrie, ONG Mare Nostrum a organizat evenimentul de lansare oficială a proiectului EcoYOU. Proiectul este finanțat de Programul Interreg NEXT Bazinul Mării Negre și cofinanțat de Uniunea Europeană. Agenda celor două zile a fost plină de activități diverse și captivante. Prezentarea oficială a proiectului a avut loc pe 26 septembrie, la Universitatea Ovidius din Constanța, alături de partenerii din Cahul, Republica Moldova, Tbilisi, Georgia și Galați, România.

În cadrul evenimentului, au fost prezentate în detaliu obiectivele și scopul proiectului, precum şi rezultatele aşteptate. În continuarea lansării oficiale, Mare Nostrum a facilitat o masă rotundă, la care au participat 55 de persoane, atât experți, cât și tineri pasionați de protejarea naturii. Discuțiile din cadrul mesei rotunde au evidențiat factorii cheie care pot inspira o schimbare pozitivă în modul în care oamenii interacționează cu mediul înconjurător. Astfel, atât tinerii, cât și experții au fost provocaţi să lucreze în echipă și să propună soluții inovatoare pe diverse teme precum: dezvoltarea unui comportament responsabil față de mediu, stimularea companiilor să adopte practici eco-friendly, biodiversitate marină, implicarea activă tinerilor și biodiversitate terestră a Dobrogei.

Pe data de 27 septembrie, între orele 9:00-11:00, a avut loc o igienizare comună, alături de partenerii din proiect. Aceasta a avut loc pe Plaja Pescărie, din Mamaia, unde ni s-au alăturat peste 70 de persoane. Activitatea de igienizare s-a desfășurat atât pe uscat pe sectorul de plajă, cât și pe mare, unde 4 participanți au utilizat caiace, pentru a aduna deșeurile marine. ONG Mare Nostrum este partener în cadrul proiectului EcoYOU. Proiectul este finanțat de Programul Interreg NEXT Bazinul Mării Negre, cofinanțat de Uniunea Europeană și are un buget total de 432.734,40 euro.

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.