Sabrina Ionescu a făcut senzație în NBA All Star Game. Toată America a fost cu ochii pe româncă.

sabrina-ionescu-nba-record Sabrina Ionescu a făcut senzație în NBA All Star Game. Toată America a fost cu ochii pe româncă.

O tânără cu origini române face furori în baschetul nord-american. Sabrina Ionescu se numără printre vedetele incontestabile ale NBA All Star Game. Tânăra s-a înfruntat la Indianapolis cu starul NBA Steph Curry în concursul aruncărilor de 3 puncte.

Duelul "Stephen vs Sabrina", anunţat de NBA la sfârşitul lunii ianuarie, s-a desfăşurat după regulile specifice din cele două ligi. Curry a aruncat de pe linia de trei puncte din NBA (între 6,7 şi 7 metri distanţă de inel), în timp ce Ionescu a făcut acest lucru de la o distanţă de 6,2 metri, conform normelor WNBA. 

După ce a câştigat sâmbătă duelul cu Ionescu, Curry a ridicat braţele spre cer şi a salutat-o călduros pe jucătoarea de origine română, cu care este bun prieten. 

„A fost fantastic, să fiu aici pentru prima dată, să ofer spectacol, să schimb perspectiva. Dacă ştii să tragi, ştii să tragi. Nu contează dacă eşti băiat sau fată", a subliniat Sabrina Ionescu, ovaţionată de public.

Sabrina Ionescu și Steph Curry sunt considerați cei mai buni aruncători de la distanță. Sabrina Ionescu este considerată una dintre cele mai mari jucătoare din istoria NCAA, baschetul american de colegiu, și principala stea în devenire din WNBA. De altfel, în 2022, ea a fost denumită „All Star, All WNBA” și a obținut o medalie de aur.

Născută în SUA în California în 1997, Sabria Ionescu provine dintr-o familie de români care au emigrat în SUA și vorbește bine limba maternă. Sabrina Ionescu are 26 de ani şi este jucătoare la New York Liberty, în liga profesionstă feminină nord-americană.

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.