Locul 2 pentru România în clasamentul pe medalii la Campionatele Europene de Canotaj 2024

canotaj2 Locul 2 pentru România în clasamentul pe medalii la Campionatele Europene de Canotaj 2024
„În această dimineață, la întoarcerea de la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged, Ungaria, am avut parte de o primire călduroasă la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă, cu flori și îmbrățisări, iar pentru toate astea vă mulțumesc! Sunt mândră tare de rezultatele extraordinare obținute: 4 medalii de aur , 2 de argint și 2 de bronz ! Chiar dacă vocea nu m-a ajutat foarte mult, fiind răgușită, am reușit să-mi exprim bucuria și entuziasmul pentru rezultatele obținute de toți sportivii români ce au concurat în weekendul ce tocmai s-a încheiat” a declarat Preşedinta Agenţiei Naţionale de Sport (ANS), Elisabeta Lipă.
 
La Campionatele Europene de Canotaj de la Szeged, Ungaria, canotorii au obținut 8 medalii: 4 medalii de aur, 2 de argint și 2 de bronz după cum urmează:
***Medalie de aur pentru echipajul de dublu vâsle feminin categorie ușoară (LW2x), compus din Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc. Aur în "proba regină" a canotajului, cea de 8+1 feminin (W8+), pentru echipajul compus din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Victoria Petreanu, dar și pentru echipajul de dublu vâsle masculin (M2x) compus din Andrei Cornea și Marian Enache. Încă o medalie de aur în proba de dublu rame feminin (W2-) a fost câștigată de echipajul compus din Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel.
***Medalii de argint pentru echipajul de patru rame feminin (W4-) compus din Mădălina Bereș, Maria Lehaci, Magdalena Rusu și Amalia Bereș, dar și pentru echipajul de dublu rame masculin (M2-) format din Florin Arteni și Florin Lehaci.
*** Medaliii de bronz pentru echipajul de 8+1 masculin (M8+) compus din Mihăiță Țigănescu, Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Semciuc, Constantin Adam, Sergiu Bejan, Ștefan Berariu, Florin Lehaci și Adrian Munteanu, dar și pentru echipajul de dublu vâsle feminin (W2x) compus din Simona Radiș și Ancuța Bodnar.
 
Locul 2 pentru România în clasamentul pe medalii la Campionatele Europene de Canotaj 2024, după Marea Britanie, dar înaintea Italiei, Norvegiei și Germaniei, cu un total de 8 medalii: 4 de aur, 2 de argint și 2 de bronz.
canotaj1 Locul 2 pentru România în clasamentul pe medalii la Campionatele Europene de Canotaj 2024

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.