OMD Mamaia Nord este singura organizație specializată pe calitatea serviciilor oferite turiștilor

Luni, 14 august 2023, Organizația de Management al Destinației „Stațiunea Mamaia Nord” a fost avizată ca asociație de utilitate publică de către ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Prezent la Năvodari, ministrul Ștefan-Radu Oprea a semnat avizul de înființare a Organizației de Management al Destinației (OMD) „Stațiunea Mamaia Nord” și l-a înmânat primarului orașului Năvodari, Florin Chelaru.

AVIZ-OMD OMD Mamaia Nord este singura organizație specializată pe calitatea serviciilor oferite turiștilor

La vremea respectivă ministrul Ștefan-Radu Oprea, declara:  „Îmi doresc să promovăm turismul românesc și cred că putem reuși doar printr-o conlucrare bună între instituțiile statului, inclusiv cele de control, și reprezentanții mediului de afaceri și desigur, noi, echipa de la Ministerul Economiei, Antreprenoritaului și Turismului. Guvernul României și-a asumat atragerea tuturor fondurilor prin PNRR alocate organizațiilor de management al destinației. În total, vorbim despre 10 milioane de euro, dintre care 8 milioane de euro pentru dezvoltarea OMD-urilor (pe proiecte de infrastructură menite să sporească accesibilitatea, sustenabilitatea și dezvoltarea destinațiilor) și încă 2 milioane de euro pentru digitalizarea destinațiilor turistice și elaborarea strategiilor de dezvoltare și marketing turistic”. 

omd-mamaia-nord OMD Mamaia Nord este singura organizație specializată pe calitatea serviciilor oferite turiștilor

Tot atunci, primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, spunea:  „Am demarat înființarea OMD Stațiunea Mamaia Nord încă din anul 2021, însă modificările legislative ulterioare ne-au pus în situația de a relua anumite etape procedurale. Dar, cel mai important, astăzi am primit oficial, din partea domnului ministru Ștefan Radu Oprea, avizul Ministerului Economiei și Turismului pentru înființarea OMD Stațiunea Mamaia Nord, ceea ce înseamnă că stațiunea noastră de suflet are de acum toate pârghiile pentru a se dezvolta și a crește. OMD Stațiunea Mamaia Nord înseamnă, în primul rând, oficializarea parteneriatului puternic dintre operatorii din turism  de pe litoral și Primăria Năvodari”. 

Și vrema a trecut și a avut loc și lansarea oficială a OMD Mamaia Nord – Năvodari. 

La evenimentul de lansare au fost prezenți: Florin Chelaru, primar Năvodari, Mirela Matichescu – manager de destinație, Mircea Labeș, comisar șef I.G.I., Daniel Gheorghe, Comisar Șef Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanțași Anca Nedea Pavel – director executive Organizația Patronală Mamaia-Constanța.

Invitați la eveniment au mai fost: Corina Martin, secretar general Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România, Aurelia Lăpușan și Ovidiu Felipov. 

omd3-mamaia-nord OMD Mamaia Nord este singura organizație specializată pe calitatea serviciilor oferite turiștilor

 

Mirela Matichescu a luat cuvântul în deschiderea evenimentului: „Pornim cu un brand profesionist, realizat de Ovidiu Felipov, profesor al Universității «Ovidius» din Constanța. Suntem o organizație care ne dorim să acționăm într-un mediu functionabil, ne dorim să asigurăm un climat extrem de sigur pentru tinerii noștri, să prevenim consumul de droguri, ca să nu mai avem evenimente nedorite pe litoral.(...) Din păcate, măsura de a limita folosirea voucherelor de vacanță este greșită. Pentru că noi avem interesul ca toți oamenii să vină pe litoral. Un alt aspect legat de sprijinul pe care mi l-aș dori de la autorități este dispariția taxeu pentru organizarea de evenimente. Pentru că după ce organizatorii de evenimente le fac cu fondurile lor, le mai punem și o taxă în plus“.

omd2-mamaia-nord OMD Mamaia Nord este singura organizație specializată pe calitatea serviciilor oferite turiștilor

Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari : ”Am considerat oportun să las gândirea turistică celor care și fac ceva în acest domeniu, să aibă un punct de vedere în OMD, de aceea Primăria are 49% din acțiuni. Operatorii din turism vin cu viziunea lor și vor lucra pentru dezvoltarea stațiunii, cu sprijinul meu și al Primăriei. Noi putem să amenajăm parcări, piațete și locuri de divertisment, pe noile terenuri obținute în instanță. Am dezvoltat și anumite proiecte europene legate de insule ecologice, pentru a avea o stațiune curată, vom crea un climat de siguranță tuturor turiștilor, indiferent de sezon sau extrasezon.“. 

Corina Martin, secretar general Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România: „În Consiliul consultativ al turismul de pe lângă minister, eu conduc Comisia OMD-urilor, asa ca nu pot decât să ma bucur și să salut lansarea OMD Mamaia Nord – Năvodari. Ma bucur că primarul din Năvodari a înțeles necesitatea existenței acestei OMD. Sunt bucuroasă că specialiștii și operatorii locali vor avea un cuvânt de spus, Primăria având doar 49% din actiuni. Asa cum nu se prea întâmplă în OMD-uri. Toate destinațiile trebuie să intre în concurență între ele, pentru că majoritatea turiștilor noștri sunt romani. Avem doar 5% turiști străini.”

„Mă bucur că nu exista o varianta decat Mirela Matichescu - are experiență antreprenorială, la nivelul aparatului guvernamental central și în cadrul autorității locale. La primarul Florin Chelaru am apreciat omul Florin Chelaru. Este un lucru bun ca s-a păstrat denumirea de Mamaia pentru turistul planetar. Corina este aici și o rog de urgență intervenit ca ministerul să își asume și să obținem finanțare pe OMD regional“ - a spus Anca Nedea. 

omd1-mamaia-nord OMD Mamaia Nord este singura organizație specializată pe calitatea serviciilor oferite turiștilor

OMD „Stațiunea Mamaia Nord” este formată din Consiliul Local Năvodari, Organizația Patronală Mamaia Nord și Holiday Beach SRL. Prin HCL nr. 141/24.07.2023 a fost aprobată modificarea Statutului Asociației Organizației de Management al Destinației „Stațiunea Mamaia Nord”, în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 626/29.03.2023 pentru modificarea și completarea Procedurii de avizare a organizațiilor de management al destinației aprobată prin Ordin nr. 1.293/2022 și urmare Hotărârii nr. 2/04.07.2023 a Adunării Generale a Asociației OMD „Stațiunea Mamaia Nord”. 

 

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.