Deschidere sezonul estival 2024. La primul festival avem 80 la sută străini și 20 la sută români

20240419_110416 Deschidere sezonul estival 2024. La primul festival avem 80 la sută străini și 20 la sută  români

La conferința extraordinară de deschidere a Sezonului LITORAL - DELTA DUNĂRII 2024 au fost prezenți reprezentați ai  Asociației Patronală a Operatorilor de Plajă  MAMAIA NORD - membră a FPIOR,   Asociația Patronală TULCEA - DELTA DUNĂRII,   Asociația Patronală EFORIA TURISTICĂ,  RESTO Constanța - Lucian TUDOSE, Președinte executiv,  OMD MAMAIA NORD - Mirela MATICHESCU - Manager Destinație,  Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România ( FPIOR) - Corina Martin, Secretar General, FPIOR,- George LICĂ, Președinte - membri ai FPIOR,   Daniel ILUSCĂ - Asociația Patronală TULCEA - DELTA DUNĂRII,   membri ai  FPIOR,, SUNWAVES / SUN FEST Mamaia - Ioan BORZEA - membri ai RESTO, Costel Avram  de la Asociația Operatorilor de plajă Năvodari.

Invitati ai ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului - George FULINA - Director Agenția Teritoriala IMM si Turism Constanta, ANPC - Autoritatea Natională pentru Protectia Consumatorilor - Paul ANGHEL - Director  General, Ionut STANCOVICI - Fondator Asociația Caiac Smile, AGENTIA  NATIONALĂ ANTI DROG - Daniel GHEORGHE- Comisar Șef Centrul Regional Constanța.

Corina Martin, Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România ( FPIOR) în deschiderea evenimentului: „Ne face plăcerea să organizăm evenimentul într- un format mai mare: Litoral și Delta Dunării.  Ne adresăm turiștilor cărora le transmitem că litoralul și Delta Dunării se pregătesc de deschiderea sezonul estival. Ne-am adunat intr-un format mai mare, reprezentanții domeniului Horeca".

Ioan Borzea de la SUNWAVES / SUN FEST Mamaia, a precizat: „1 mai a devenit un brand care trebuie promovat. Sunwave este un festival la care ajung 5000 de turiști străini. Anul acesta este primul an în care a scăzut numărul de turiști. Dar să ne bucurăm de aspectele pozitive, 7 zile de voi bună. Festivalul nostru e mai cunoscut în afara decât în România. Avem 80 la sută străini și 20 la suta români". 

„Eforie este stațiunea preferată de familiile cu copii. Autoritățile au început să se implice mai mult și s-au gândit să înființeze și la Eforie un OMD. Ne asteptăm la mai multe rezervări de Sărbătorile Pascale, dar se pare că turiștii nu s-au grăbit. Pentru sezonul estival 2024 rezervările au crescut cu 15 procente. Mai sunt probleme cu plajele, deoarece unor operatori le-au expirat avizele pentru a amenaja plajele pentru turiși" a punctat  George Lică de la Asociatia Patronală Eforia Turistică.

Daniel Ilușcă, Asociația Patronală Tulcea - Delta Dunării, a afirmat: „Noi cei din Delta Dunării am inceput deja pregătirile pentru noul sezon. Avem și ce servicii să oferim și cred că anul acesta va fi bun, deoarece avem rezervări. Există o creștere a turistilor străini, mulți veniți nu prin agenții. S-au făcut multe porturi în județul Tulcea, s-au rezolvat multe probleme ca turiștii să se poate bucura de vacanță. Pachetele în deltă au inclus toate serviciile, astfel încât turiștii sa beneficieze de toate facilitățile".

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.