România participă, pentru prima oară, la Târgul de Turism din Kazakhstan

corina1-martin-kazactan România participă, pentru prima oară, la Târgul de Turism din Kazakhstan

KITF, Targul  de turism din Almaty, Kazakhstan, a ajuns la a 22- ediție si reunește expozanți din multe tari , între care pavilioanele naționale ale Italiei, Croației, U.A.E. , Maldives, Thailanda etc și o listă impresionantă de hoteluri și resorturi care vin să se promoveze in acest Târg.

„Am propus să începem să ne promovăm pe o piață extrem de importantă de turiști, neabordată de România până acum și multumesc Ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, precum și colegilor din Consiliul Consultativ al Turismului, care au înțeles  oportunitatea și importanța prezentării destinațiilor românești pe piața turiștilor kazahi, la ei acasa, prin participarea României, în premieră, la acest Târg” a declarat Corina Martin, Secretar General FPIOR si Consul onorific al Republicii Kazakhstan în România

Cea mai mare investiție străină din Romania are câteva sute de angajați kazahi în rafinăriile de la Petromidia Năvodari și Vega, Ploiești, iar aceștia sunt vizitați anual de rude, familii, prieteni, care se întorc apoi din România povestind despre natura, peisajele, tradițiile și atracțiile turistice unice ale României - între care Castelul lui Dracula de  la Bran, Castelul Peles din Sinaia, Transfagarasanul, Transilvania, Delta Dunării și Dobrogea multietnică și bogată în zona de Litoral cu stațiuni diversificate și cu terapii Ana Aslan de repunere în formă - sunt între favorite.

„În prezent, Portul Constanța a devenit un centru nodal de interes major în circulația mărfurilor între bazinul Caucaz și Europa de Vest, ceea ce a generat creșterea consistentă a volumului deplasărilor de afaceri între Kazakhstan și România, iar oficialii și oamenii de afaceri kazahi descoperă cu uimire România, o țară care nu s-a promovat niciodată până acum în Kazakhstan, dar pe care își doresc apoi să o re viziteze ca turisti. Consider ca este momentul să abordăm o piață de nișă și de reală oportunitate - pentru a atrage turiști si vizitatori kazahi în destinațiile de vacanță și în orașele din Romania. Oamenii de afaceri sunt, și ei, la rândul lor, turiști - dar kazahii nu știu nimic despre România și despre ce ne face pe noi unici în lume, ca țară” a mai declarat Corina Martin.

În Standul României  sunt prezente destinațiile CONSTANTA -  MAMAIA , EFORIE , dar și BORȘA, din MARAMUREȘ. Două hoteluri reputate din zona balneară și două agenții turoperatoare sunt , de asemenea, prezente la întâlnire cu piața kazahă. Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR) și RESTO Constanța sunt de asemenea aici, pentru a  susține destinațiile românești pe care le reprezintă si promovează, în aceste zile,  la Târg.

„Am stabilit întâlniri cu agenții turoperatoare pe care le-am adus în Info tour în România în 2021, ne revedem să stabilim circuite și trasee în destinațiile noastre și mă bucur ca o avem ca Invitat special în Standul României pe Doamna Mădălina Lupu, Ambasador al României la Astana. Sunt convinsă ca ne vom întoarce cu rezultate ce vor crește determinant circulația turistică între cele două țări si care vor atrage, în special, grupuri și circuite cu turiști kazahi în multe din destinațiile românești” a concluzionat Corina Martin, Secretar General FPIOR si Consul onorific al Republicii Kazakhstan în România.

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.