AEP/Duminică, 24 noiembrie 2024, a fost stabilită ca dată a alegerilor pentru Președintele României

AEP AEP/Duminică, 24 noiembrie 2024, a fost stabilită ca dată a alegerilor pentru Președintele României

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că miercuri, 28 august 2024, Guvernul României a adoptat trei acte normative necesare pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a alegerilor pentru Preşedintele României din acest an, respectiv:
- Hotărârea Guvernului privind aprobarea Programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare pentru alegerea Preşedintelui României în anul 2024;
- Hotărârea Guvernului privind stabilirea măsurilor pentru buna organizare şi desfăşurare a alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2024;
- Hotărârea Guvernului privind stabilirea bugetului şi a cheltuielilor necesare pregătirii, organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2024.
„Menționăm că, după publicarea în Monitorul Oficial al României, partea I, cele trei Hotărâri ale Guvernului vor putea fi consultate pe site-ul Autorității Electorale Permanente, www.roaep.ro.Totodată, reamintim că, în data de 21 august 2024, Guvernul României a adoptat Hotărârile privind aprobarea calendarului acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2024, respectiv pentru stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizări și desfășurări a alegerilor parlamentare și privind stabilirea cheltuielilor necesare pregătirii, organizării și desfăşurării în bune condiţii a alegerilor parlamentare. Actele normative menționate pot fi consultate accesând următorul link”

Ziua de duminică, 24 noiembrie 2024, a fost stabilită ca dată a alegerilor pentru Președintele României. În eventualitatea desfășurării unui al doilea tur de scrutin, acesta va avea loc în data de 8 decembrie 2024.

De asemenea, ziua de duminică, 1 decembrie 2024, a fost stabilită ca dată a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților.

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.