Specialiștii antidrog din Constanța le-au recomandat elevilor să evite anturajele periculoase

antidrgo1 Specialiștii antidrog din Constanța le-au recomandat elevilor să evite anturajele periculoase

Luni, 21 octombrie 2024, specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Constanța din cadrul Agenției Naționale Antidrog au continuat activitățile de informare, educare și conștientizare a elevilor constănțeni cu privire la riscurile asociate consumului de droguri și a conducerii sub influența alcoolului.

Astfel, într-un spațiu prietenos și relaxant situat pe malul Mării Negre, elevii participanți la aceste activități au dezbătut, împreună cu specialiștii antidrog, cauzele consumului de droguri în rândul tinerilor și cum pot face față presiunii anturajului atunci când sunt puși în fața luării unei decizii.

De asemenea, au fost purtate discuții despre dependență, toleranță, modalitatea în care se schimbă comportamentul unui consumator, mecanismul dependenței psihice, efectele fiziologice și medicale ce decurg dintr-un consum pe termen lung, fiind clarificate si aspectele de ordin juridic ce țin regimul drogurilor.
Totodată, adolescenții au putut intra într-o realitate virtuală, cu ajutorul unui simulator auto, pentru conștientizarea riscurilor conducerii unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Specialiștii antidrog din Constanța le-au recomandat elevilor să se implice în activități adecvate vârstei, să practice sport, să evite anturajele care ar putea avea o influență negativă asupra lor, să comunice deschis cu părinții, profesorii sau persoanele de încredere orice problemă cu care se confruntă, pentru a găsi împreună alternative în rezolvarea acesteia.

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.