Ministrul grec al Transporturilor a demisionat la câteva ore după tragedia feroviară în care au murit cel puţin 36 de persoane

be496762d7 Ministrul grec al Transporturilor a demisionat la câteva ore după tragedia feroviară în care au murit cel puţin 36 de persoane

„Tocmai m-am întors de la locul tragediei. Durerea este de nedescris. Am moştenit calea ferată greacă într-o stare care nu se potriveşte secolului actual. În aceşti 3,5 ani, am depus toate eforturile pentru a îmbunătăţi această realitate. Din păcate, aceste eforturi nu au fost suficiente pentru a preveni un accident. (...) Sunt în politică de puţini ani, dar consider că este un element necesar al democraţiei noastre ca cetăţenii din ţara noastră să aibă încredere în sistemul politic. Se numeşte responsabilitate politică. Din acest motiv, am demisionat din funcţia de ministru al Infrastructurii şi Transporturilor”, a declarat Costas Ah. Karamanlis, conform „Kathimerini”.

Un tren de pasageri s-a ciocnit frontal cu un tren de marfă marţi seara, aruncând vagoane întregi de pe şine şi ucigând cel puţin 36 de persoane. Zeci de persoane au fost rănite în accident şi în incendiul care a urmat. Oficialii au declarat că se aşteaptă ca numărul morţilor să crească în continuare, deoarece temperaturile într-un vagon au ajuns la 1.300 de grade Celsius după ce acesta a fost cuprins de flăcări.

Un şef de gară a fost arestat, conform Reuters.

Coliziunea a avut loc în timp ce trenul de pasageri, care se îndrepta din capitala Atena spre oraşul Salonic din nordul Greciei, a ieşit dintr-un tunel în apropiere de oraşul central Larissa.

"Numărul confirmat de morţi este de 36, dar pe baza acestor fapte şi a constatărilor de la locul tragediei, se aşteaptă ca numărul să fie mai mare”, a afirmat purtătorul de cuvânt al pompierilor, Vassilis Varthakogiannis.

Se crede că multe dintre victime sunt studenţi universitari care se întorceau dintr-un weekend prelungit de vacanţă.

Sursa stire:

https://www.mediafax.ro/externe/ministrul-grec-al-transporturilor-a-demisionat-la-cateva-ore-dupa-tragedia-feroviara-in-care-au-murit-cel-putin-36-de-persoane-21655414

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.