Farul Constanţa – Sheriff Tiraspol în primul tur preliminar al Ligii Campionilor

3e02cef6b0 Farul Constanţa – Sheriff Tiraspol în primul tur preliminar al Ligii Campionilor

Farul Constanţa o va înfrunta pe Sheriff Tiraspol, campioana Republicii Moldova, în primul tur preliminar al Ligii Campionilor la fotbal, potrivit tragerii la sorţi efectuate, marţi, la sediul UEFA, de la Nyon.

Prima manșă se va disputa la Ovidiu, pe 11 sau 12 iulie, iar returul este programat la Chișinău pe 18 sau 19 iulie. UEFA consideră orașul Tiraspol, zonă cu risc ridicat din cauza războiului.

Trecerea de turul I preliminar este o miză importantă pentru Farul. Echipele eliminate în această fază, ajung în Conference League, spre deosebire de cele învinse din tururile următoare, care „retrogradează” în Europa League.

Formațiile care trec de turul I vor avea garantate două posibilități pentru evoluțiile viitoare.

Orice ulterioară eliminare din UCL ar trimite echipa în Europa League, unde alt eșec ar coborî-o până în Conference League.

Dacă trece de primul tur, Farul mai are nevoie doar de un succes pentru a fi sigură de grupele Conference League.

Cătălin Donose

Foto – Arhivă

Sursa stire:

http://www.radioconstanta.ro/2023/06/20/farul-constanta-sheriff-tiraspol-in-primul-tur-preliminar-al-ligii-campionilor/

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.