Rompetrol a generat o creștere de 30% a veniturilor angajaților

rompetrol1 Rompetrol  a generat o creștere de 30% a veniturilor angajaților
Rompetrol rămâne unul dintre cei mai mari și mai atractivi angajatori din sectorul industrial al României, în condițiile în care mediul extern nu a fost unul favorabil pentru aceasta în ultimii ani, și în care creșterea taxelor a afectat compania. Din 2022, Rompetrol operează într-un mediu cu taxe foarte mari: compania a plătit 159 milioane dolari drept taxă de solidaritate în 2022 și 2023, iar alte 30 milioane dolari sunt taxe suplimentare estimate în 2024 în baza noului impozit pe cifra de afaceri, cu o creștere în anii următori.

În ciuda poverii fiscale în creștere, compania depune toate eforturile pentru a-și păstra atractivitatea ridicată pe piața muncii. Rompetrol a realizat o creștere salarială netă în 2022 de 1.500 lei de persoană, ceea ce a determinat în total un sprijin suplimentar de 35 milioane USD pentru familiile angajaților noștri, și a generat o creștere de 30% a veniturilor angajaților. Acest ajutor a contribuit la reducerea efectelor inflației ridicate asupra bugetelor familiale ale angajaților noștri și chiar a depășit prognozele inflaționiste pentru 2024 cu încă 5%. În prezent, este în desfășurare un proces de revizuire a ofertei Rompetrol pentru angajații săi — cel mai important activ al companiei. Compania lucrează îndeaproape cu toate părțile interesate pentru a echilibra oferta pentru angajații săi cu mediul de taxe mari.

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.