Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut în ianuarie

85040d541f Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut în ianuarie

Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut, în termeni nominali, în luna ianuarie 2023, comparativ cu luna precedentă, pe ansamblu, cu 2,0%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor intermediare (+4,2%), industria bunurilor de uz curent (+2,8%) şi în industria bunurilor de capital (+1,1%).

Industria bunurilor de folosinţă îndelungată a scăzut cu 4,2%.

Comparativ cu luna ianuarie 2022, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut, în termeni nominali, în luna ianuarie 2023, pe ansamblu, cu 5,0%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de uz curent (+16,7%)şi în industria bunurilor de capital (+9,0%).

Scăderi au înregistrat industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-5,8%) şi industria bunurilor intermediare (-1,9%).

Sursa stire:

https://www.mediafax.ro/economic/comenzile-noi-din-industria-prelucratoare-au-crescut-in-ianuarie-21699509

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.