Europa trebuie să se pregătescă de o deconectare completă de gazul rusesc. Ucraina nu va mai permite tranzitul

2a8f4620f7 Europa trebuie să se pregătescă de o deconectare completă de gazul rusesc. Ucraina nu va mai permite tranzitul

Într-un interviu acordat Financial Times, German Galuşcenko a declarat că şansele ca Kievul şi Moscova să convină reînnoirea contractului de tranzit sunt reduse. Ruta care trece prin Ucraina reprezintă aproape 5% din totalul importurilor de gaze ale Europei.

"Pot să vă spun că ne pregătim sistemul pentru o reducere a livrărilor", a adăugat el.

Decizia Moscovei de a reduce anul trecut livrările de gaze către Europa a declanşat o criză energetică, alimentând inflaţia şi crescând costul vieţii pe întregul continent. Dar, în timp ce mai multe rute au fost închise, conducta ucraineană este una dintre cele două care au continuat să furnizeze gaze, deşi la volume reduse.

Conducta ce ar urma să fie închisă a reprezentat aproximativ jumătate din importurile Austriei în luna mai, în timp ce în Slovacia, conducta a reprezentat 95%.

Fără ruta de tranzit ucraineană, singura conductă din Rusia care mai livrează gaze în Europa ar fi TurkStream care a reprezentat sub 3% din importurile de gaze ale Europei în luna mai.

Sursa stire:

https://www.mediafax.ro/economic/europa-trebuie-sa-se-pregatesca-de-o-deconectare-completa-de-gazul-rusesc-ucraina-nu-va-mai-permite-tranzitul-21962216

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.