100 de zile până la alegerile europene din iunie 2024.

alegeri-europene2 100 de zile până la alegerile europene din iunie 2024.

În curând ne vom alege reprezentanții în Parlamentul European și împreună vom determina viitorul Europei.

În perioada 6-9 iunie 2024, milioane de europeni vor participa la conturarea viitorului democrației europene cu ocazia alegerilor europene.

Este un moment unic în care putem decide toți împreună viitorul Uniunii Europene. Faptul de a vota este întotdeauna important, indiferent dacă este la nivel local, național sau european. Este o ocazie excelentă de a îți exprima punctul de vedere despre subiecte care contează pentru tine.

Uităm uneori câte persoane sunt afectate de rezultatul alegerilor europene. Parlamentul European adoptă legi care afectează întreaga lume: țări mari și comunități mici, întreprinderi puternice și start-up-uri tinere, atât la nivel mondial, cât și la nivel local.

Legislația UE răspunde majorității preocupărilor pe care le au cetățenii: mediul, securitatea, migrația, politicile sociale, drepturile consumatorilor, economia, statul de drept și multe altele. În prezent, fiecare subiect național important are și o perspectivă europeană.

Prin votul tău vei alege deputații în Parlamentul European care te vor reprezenta la pregătirea noilor legi și vei influența alegerea Comisiei Europene. Aceste decizii vor modela viața ta de zi cu zi și cea a multor altora.

Democrația nu ar trebui niciodată considerată ca fiind de la sine înțeleasă. Ea este o realizare colectivă – și o responsabilitate colectivă în care fiecare are rolul său.

Democrația începe la nivelul cetățenilor: ea se pune în mișcare prin votul la alegerile europene, iar deciziile luate la nivel european ne afectează viața. Dacă nu participăm, nu putem să ne influențăm viitorul; mai mult decât atât, democrația parlamentară europeană își pierde puterea, iar valorile sale își pierd sensul.

Cu cât votează mai multe persoane, cu atât democrația devine mai puternică.

Înscrie-te acum pentru a primi notificări și a te asigura că nu uiți să-ți folosești votul.

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.