Sindicatului Liber Petrochimistul s-au reunit în stațiunea Mamaia pentru a-și alege liderii

Peste  200 de membrii ai sindicatului Liber Petrochimistul s-au întâlnit la Conferința județeană de alegeri desfășurată în stațiunea Mamaia.

Liderul sindicatului, Petre Tancău a prezentat activitatea din ultimii ani.

tancau-petrolistul Sindicatului Liber Petrochimistul s-au reunit în stațiunea Mamaia pentru a-și alege liderii

A fost validat in functia de primvicepresedinte al Sindicatului Aurel Stãnilã si au fost prezentate si aprobate rapoartele de activitate.

auras-petrolistul Sindicatului Liber Petrochimistul s-au reunit în stațiunea Mamaia pentru a-și alege liderii

Un mic istoric privind înființarea Sindicatului Liber Petrochimistul.

În data de 5.02.1990, a avut loc Adunarea Generală de constituire a Sindicatului Liber Petrochimistul, la care au participat 162 de membri aderenţi la platforma-program a Comitetului de Iniţiativă Sindicală. Acest comitet a fost alcătuit din Petre Tancău, Gheorghe Manea, Gabriel Dumitrache şi Emil Tărcuţă, ei fiind şi fondatorii de drept ai Sindicatului Liber Petrochimistul.

În februarie 1990, a fost aprobat în unanimitate statutul sindicatului şi tot atunci s-a stabilit ca denumirea acestuia să fie „Sindicatul Liber Petrochimistul“. Ca obiectiv principal a fost stabilit apărarea libertăţilor, a drepturilor şi a intereselor economice, sociale, civile şi culturale ale tuturor membrilor de sindicat. Primul consiliu de conducere a sindicatului a fost alcătuit din 47 de membri, aleşi prin vot secret, reprezentând toate sectoarele de activitate din combinat. Membrii consiliului au ales, prin vot secret, componenţa Biroului Executiv al Sindicatului Liber Petrochimistul, alcătuit din 13 membri, respectiv preşedinte, vicepreşedinte, secretar şi zece membri. 

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.