Duminică dimineață aveți parte de o dezinsecție aeriană pentru combaterea insectelor

1 Duminică dimineață aveți parte de o dezinsecție aeriană pentru combaterea insectelor
Duminică, 21.07.2024, în intervalul orar 05:00-08:00, se vor efectua tratamente aviochimice în zonele și spațiile verzi din municipiul Constanța și stațiunea Mamaia.
Se va acționa în cartierele Abator, Km 4-5, Km 5, CET, Poarta 6, Viile Noi, Palas, Brătianu, Inel I, Inel II, Baba Novac, Casa de Cultură, Trocadero, Dacia, ICIL, Tomis I, Tomis II, Tomis III, Tomis Nord, Faleză Nord, zona centrală și zona peninsulară.

Substanța utilizată este CY 10, un insecticid concentrat cu un spectru insecticid larg, efect insecticid imediat și cu capacitatea de a elimina epidemiile și reziduurile. Nu irită și nu dăunează plantelor.

În acest caz, apicultorii și sericicultorii din municipiul Constanța, precum și comunitatea sanitară și veterinară, trebuie să ia toate măsurile de protecție necesare (pentru albine și viermi de mătase) pentru a evita expunerea la pesticide.

Pentru ca activitățile de deratizare să se desfășoare concomitent în zonele publice și private ale orașului, facem apel la cetățeni, asociații de locatari/proprietari, entități economice și instituții publice să desfășoare activități de desfășurare a dăunătorilor pe proprietățile pe care le dețin, în subsolurile clădirilor și blocurilor, în cooperare cu autoritățile municipale. Acțiunile au loc concomitent.

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.