4 iulie - Sfântul Arhiepiscop Andrei din Creta, arhiepiscopul care a compus ode şi imnuri bisericeşti

b2aaad5c5b 4 iulie - Sfântul Arhiepiscop Andrei din Creta, arhiepiscopul care a compus ode şi imnuri bisericeşti

Sfântul Andrei, Arhiepiscopul Cretei, s-a născut mut, dar a căpătat darul vorbirii după ce a primit Sfânta Împărtăşanie a lui Hristos.

A studiat teologia, Sfânta Scriptură, a vizitat Ierusalimul şi a devenit călugăr la mânăstirea Sfântul Sava.

Ducea o viaţă strictă, castă, fiind abstinent şi blând.

A luptat împotriva ereziei, a fost numit arhidiacon la „Marea Biserică” din Hagia Sofia şi a fost hirotonit episcop al oraşului Gotineia din Creta, în timpul împăratupui bizantin Iustinian al II-lea (685-695)

A scris imnuri liturgice, ode, canonul pentru sărbătoarea Naşterii Domnului, imnuri bisericeşti.

Sfântul a murit în 712 sau în 726, pe insula Mitilene, când se întorcea în Creta de la Constantinopol. Moaştele sale au fost mutate în capitala Imperiului Bizantin.

Sursa stire:

https://www.mediafax.ro/cultura-media/4-iulie-sfantul-arhiepiscop-andrei-din-creta-arhiepiscopul-care-a-compus-ode-si-imnuri-bisericesti-21984112

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.