Vila lui David Rockefeller din Saint Barth - Antilele Franceze s-a vândut cu 136 de milioane de dolari

336a03ce53 Vila lui David Rockefeller din Saint Barth - Antilele Franceze s-a vândut cu 136 de milioane de dolari

Vila pe care bancherul David Rockefeller şi-a construit-o la sfârşitul anilor 1950 în Saint Barthelemy, în Antilele Franceze, a fost cumpărată de un om de afaceri american care, potrivit Wall Street Journal, a plătit 136 de milioane de dolari.

Proprietatea, cea mai mare de pe insula Caraibe, se întinde pe aproape 52 de hectare şi a fost deţinută anterior de fostul bancher care a murit în 2017, nepotul fondatorului dinastiei industriale John D. Rockefeller.

A fost apoi achiziţionată, la începutul anilor 1990, de Steve şi Linda Horn, producători de reclame de televiziune din Statele Unite, care doreau s-o vândă, după ce uraganul Irma a ajuns în 2017, provocând pagube mari vilei şi insulei, o destinaţie de vacanţă şi simbol pentru turismul de lux.

Vânzarea a fost oficializată pe 7 aprilie şi este acum deţinută de Adam Sinn, un om de afaceri american în vârstă de 45 de ani, a declarat într-un comunicat unul dintre consilierii săi imobiliari, Douglas Foregger, care este şi preşedintele Wimco Real în St Barts.

Noul proprietar a spus că este „încântat că a dobândit o astfel de bucată de istorie emblematică” şi a precizat că singurul său plan în această etapă este „restaurarea proprietăţii la gloria ei din epoca Rockefeller”.

Potrivit Wall Street Journal, vânzarea s-a făcut pentru „aproximativ 136 de milioane de dolari”. Vânzarea este o afacere bună pentru autoritatea teritorială franceză Saint-Barthelemy, care va încasa 5% din sumă, conform legislaţiei teritoriale a taxelor de înregistrare a tranzacţiei.

Sursa stire:

https://www.mediafax.ro/externe/vila-lui-david-rockefeller-din-saint-barth-antilele-franceze-s-a-vandut-cu-136-de-milioane-de-dolari-21821639

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.