CEO-ul Alphabet a încasat o sumă uriaşă în 2022, în timp ce mii de angajaţi de la Google au fost concediaţi

2d5a463da1 CEO-ul Alphabet a încasat o sumă uriaşă în 2022, în timp ce mii de angajaţi de la Google au fost concediaţi

Compensaţia lui Pichai a inclus premii în acţiuni de aproximativ 218 milioane de dolari, se arată în documentul depus.

Disparitatea salarială vine într-un moment în care Alphabet, compania mamă a Google, a redus numărul de locuri de muncă la nivel global, potrivit Reuters.

Compania a anunţat în ianuarie că intenţionează să reducă 12.000 de locuri de muncă în întreaga lume, echivalentul a 6% din forţa sa de muncă globală.

La începutul acestei luni, sute de angajaţi ai Google au organizat o grevă la birourile companiei din Londra, în urma unei dispute legate de concedieri. În martie, angajaţii Google au organizat o grevă la birourile companiei din Zurich, după ce peste 200 de angajaţi au fost concediaţi.

Sursa stire:

https://www.mediafax.ro/economic/ceo-ul-alphabet-a-incasat-o-suma-uriasa-in-2022-in-timp-ce-mii-de-angajati-de-la-google-au-fost-concediati-21821129

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.