Cea mai mare economie din UE tremură! Comenzile industriale germane au înregistrat cel mai mare declin de la apogeul pandemiei COVID-19

a0d1a247db Cea mai mare economie din UE tremură! Comenzile industriale germane au înregistrat cel mai mare declin de la apogeul pandemiei COVID-19

Producţia industrială germană a scăzut mai mult decât se aşteptau specialiştii în martie, în parte din cauza unei performanţe slabe a sectorului auto, ceea ce a reaprins temerile de recesiune în cea mai mare economie europeană.

Producţia a scăzut cu 3,4% faţă de luna precedentă, după o creştere de 2,1% în februarie, a anunţat luni biroul federal de statistică. Analiştii se aşteptau la o scădere de 1,3%, potrivit Reuters.

"După o performanţă dinamică a producţiei industriale la începutul anului, s-a înregistrat o scădere neaşteptat de accentuată în martie", a declarat ministerul economiei.

În martie, comenzile industriale germane au scăzut cu 10,7% faţă de luna precedentă, pe o bază ajustată sezonier şi calendaristic, înregistrând cel mai mare declin de la o lună la alta din 2020, la apogeul pandemiei COVID-19.

Sursa stire:

https://www.mediafax.ro/economic/cea-mai-mare-economie-din-ue-tremura-comenzile-industriale-germane-au-inregistrat-cel-mai-mare-declin-de-la-apogeul-pandemiei-covid-19-21856557

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.