Bosch îşi prezintă viziunea asupra maşinii autonome

2232cb0185 Bosch îşi prezintă viziunea asupra maşinii autonome

Bosch este unul dintre liderii mondiali în domeniul maşinilor autonome, care dezvoltă tehnologii inovatoare pentru a face posibilă o nouă eră a mobilităţii.

Compania germană îşi propune să creeze maşini care să poată prelua controlul de la şofer şi să îl transporte în siguranţă şi confort la destinaţie, fără intervenţia sa.

Pentru a realiza acest lucru, Bosch se bazează pe trei principii fundamentale: simţirea, gândirea şi acţionarea. Producătorul oferă siguranţă sporită, prin sistemul de asistenţă, şi conducere relaxată în situaţii monotone, ca atunci când şoseaua este aglomerată.

pixel Bosch îşi prezintă viziunea asupra maşinii autonome

Maşinile autonome trebuie să fie capabile să perceapă mediul înconjurător cu ajutorul unor senzori inteligenţi, să proceseze informaţiile cu ajutorul unor calculatoare performante şi să execute strategia de conducere cu ajutorul unor sisteme de control fiabile.

Bosch are deja în producţie de serie multe dintre tehnologiile care facilitează conducerea autonomă, cum ar fi camera multifuncţională cu inteligenţă artificială, sistemul de asistenţă la conducere sau parcarea automată.

Bosch colaborează cu alţi parteneri din industria auto şi din alte domenii pentru a testa şi a implementa maşinile autonome în diferite scenarii de trafic şi de mediu. Bosch crede că maşinile autonome vor aduce beneficii majore pentru siguranţa, confortul şi eficienţa traficului rutier.

pixel Bosch îşi prezintă viziunea asupra maşinii autonome

Având în vedere că hărţile digitale de înaltă rezoluţie au devenit o necesitate absolută în ceea ce priveşte un senzor suplimentar pentru a asigura o conducere automată sigură şi uşoară, Bosch se poziţionează şi mai mult pentru clienţii săi prin achiziţia companiei Atlatec - unul dintre cei mai inovatori producători de hărţi 3D de înaltă rezoluţie din lume pentru funcţiile de conducere automată la nivelurile SAE 3 şi 4.

S-au investit peste 3 miliarde de euro pentru creierul vehiculului - să gândească, să vadă, să acţioneze, având hardware-ul de precizie implementat pentru a respecta traseul.

Sursa stire:

https://www.mediafax.ro/economic/bosch-isi-prezinta-viziunea-asupra-masinii-autonome-21897538

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.