Noile reguli ale premiilor Grammy limitează utilizarea AI: contribuţia umană este obligatorie

8c66e82f2c Noile reguli ale premiilor Grammy limitează utilizarea AI: contribuţia umană este obligatorie

Regula a fost impusă de Academia de înregistrări din SUA care acordă cele mai importante premii muzicale din lume.

„Doar creatorii umani sunt eligibili" pentru premiile Grammy, a anunţat academia care încearcă să limiteze utilizarea inteligenţei artificiale (AI) în industrie.

Lucrările realizate exclusiv cu ajutorul AI sunt interzise, dar unele piese create cu ajutorul AI se pot califica la anumite categorii, se arată în regulamentul actualizat al academiei.

Creatorii de muzică trebuie să contribuie la cel puţin 20% dintr-un album pentru a obţine o nominalizare. În trecut, orice producător, compozitor sau artist putea obţine o nominalizare pentru albumul anului, chiar dacă avea o contribuţie minoră.

Prima ceremonie de decernare a premiilor Grammy a avut loc în anul 1959.

Sursa stire:

https://www.mediafax.ro/cultura-media/noile-reguli-ale-premiilor-grammy-limiteaza-utilizarea-ai-contributia-umana-este-obligatorie-21951814

Conținutul website-ului www.stiriconstanta.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.